اقتصاد

گرمای مرداد ماه جاری مخاطره طبیعی بی‌سابقه‌ای بود

گرمای مرداد ماه جاری مخاطره طبیعی بی‌سابقه‌ای بود

به گزارش خبرگزاری برنا، محمد حسن نامی درباره افزایش شدید دمای هوا در فصل گرم سال جاری و پیامد‌های منفی آن بر زندگی مردم ایران و جهان گفت: از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز که در جهان به وقوع پیوسته تا کنون ۴۴ مورد در کشور ایران رخ داده است که از این موارد می‌توان به زلزله، فرونشست زمین، سیل، رانش زمین، بیماری‌های اپیدمی، موج گرما و موج سرما اشاره کرد.

وی با اشاره به وقوع مخاطره محیطی گرمای شدید هوا در فصل گرم سال جاری در ایران ادامه داد: تابستان سال جاری متأثر از پدیده تغییر اقلیم و روند گرمایش جهانی شاهد استقرار موج شدید گرما در نقاط مختلف کشور بودیم که بر اساس همین مخاطره در مردادماه سال جاری و تنها در تهران ۱۱ بار دمای بالای ۴۰ درجه به ثبت رسید که در تاریخ بی‌سابقه بوده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر بی‌سابقه بودن گرمای هوا در نقاط مختلف کشور در تابستان سال جاری اضافه کرد: بر اساس داده‌های سازمان‌های بین‌المللی هواشناسی نیز ماه جاری میلادی گرم‌ترین ماه تاریخ اعلام شد و استقرار گنبد حرارتی در منطقه غرب آسیا و به ویژه ایران، افزایش دمای هوا در مناطق مختلف کشور را تشدید کرد.

نامی اظهار داشت: همین موضوع باعث شد تا به صورت پیوسته تعداد قابل توجهی از شهر‌های ایران در لیست گرم‌ترین شهر‌های جهان در تابستان سال جاری قرار گیرند و به طور نمونه در پانزدهم ماه آگوست سه شهر طبس، ‌امیدیه و دزفول ایران به عنوان گرم‌ترین شهر‌های جهان معرفی شدند و این سه شهر در کنار سه شهر دیگر زابل، اهواز و آبادان در لیست ۱۵ شهر گرم جهان قرار گرفتند که اثبات می‌کند شدت افزایش دما در ایران تا چه میزان بالا و مخاطره‌آمیز بوده است.

معاون وزیر کشور در خضوض تأثیر منفی افزایش دما بر کیفیت زندگی هموطنان در حوزه‌های مختلف بیان کرد: افزایش شدید دما در سال جاری در حوزه‌های مختلف برای کشور مشکلات فراوانی را ایجاد کرد که از جمله آن می‌توان به تهدید سلامت و افزایش بسیار زیاد مراجعات مردمی به بیمارستان‌ها به ویژه در مناطق گرمسیری به دلیل گرمازدگی و افزون بر آن افزایش تعداد و دامنه آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع کشور اشاره کرد.

نامی در ادامه سه عامل افزایش بیشینه و نیز کمینه دمای هوا که به اصطلاح به آن نزدیک شدن دمای شب و روز گفته می‌شود، پایداری گرمای شب و روز و استمرار آن در ماه مرداد را از علل مؤثر بالارفتن مصرف آب و انرژی برق عنوان کرد.

وی در همین رابطه اضافه کرد: حوزه آب و انرژی به ویژه انرژی برق یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی بود که در تابستان سال جاری و به دنبال افزایش شدید دما دچار چالش‌های جدی شد و جدا از بالا رفتن میزان مصرف آب و انرژی، به واسطه همین مخاطره محیطی ضریب حوادث نیروگاهی و توزیع و فوق توزیع برق کشور به شدت افزایش یافت.

نامی در ادامه بیان کرد: به واسطه افزایش شدید دمای هوا تأمین آب به ویژه مدیریت ذخایر سد‌ها نیز با چالش‌های فراوانی رو به رو شد که البته مدیریت مطلوب وزارت نیرو از بروز هرگونه تنش در این حوزه جلوگیری کرد.

تأمین برق پایدار با وجود افزایش شمار حوادث در شبکه سراسری

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با ابراز رضایت از عملکرد صنعت آب و برق در مدیریت وضعیت فوق‌العاده پیش آمده و حفظ پایداری شبکه سراسری برق ادامه داد: افزایش شمار حوادث در شبکه سراسری برق و از سوی دیگر افزایش شدید تقاضای مصرف برق به ویژه در بخش خانگی، تأمین برق پایدار در کشور را با مشکلات فراوانی رو به رو کرد، اما همکاران صنعت برق با بکارگیری آخرین فناوری‌ها و اقدامات مهندسی عملکرد بسیار خوبی در مدیریت بحران موجود داشتند.

معاون وزیر کشور با بیان اینکه از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در سال‌های گذشته برای مدیریت تأمین انرژی برق در فصل گرم سال توسعه انرژی‌های پاک است، ادامه داد: لازم است در سال‌های آینده نیز اقدامات گسترده‌ای برای افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر صورت پذیرد تا از تهدید گرمایش جهانی که بدون شک در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت، فرصت‌های مناسبی برای توسعه کشور در حوزه انرژی برق ایجاد شود.

وی با تأکید بر ضرورت افزایش بهره‌وری در حوزه مصرف و مدیریت مصرف انرژی اضافه کرد: در سال‌های گذشته اتفاق‌های خوبی در حوزه افزایش بهره‌وری و کاهش هدر رفت انرژی برق مانند توسعه استفاده از لامپ‌های کم مصرف، تولید کولر‌های آبی BLDC و طرح‌های تشویقی با هدف صرفه‌جویی در مصرف برق آغاز شد که نیاز است در سال‌های آینده ادامه پیدا کند.

نامی در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه پدیده تغییر اقلیم و روند گرمایش جهانی در سال‌های آینده تشدید خواهد شد، لازم است مردم و مسئولان در کنار یکدیگر با انجام اقداماتی مانند جلوگیری از تخریب محیط زیست، توسعه فضای سبز، ارتقای راندمان مصرف انرژی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و نظایر آن از تشدید روند گرمایش جهانی در ایران جلوگیری کنند.

منبع: برنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا